Οι "εξ αρχής" προθέσεις.


Η πληροφοριακή ή με γνωστικό τρόπο μεταδοτικότητα απαιτεί  συγκεκριμένη μεθοδολογία ως προς την παρουσίαση και την εξήγηση  μίας πραγματικότητας που έχει βιωθεί,που σημαίνει ότι χρειάζεται να μεταφέρουμε πιστά την αλληλουχία των σημείων εκείνων που ορίζουν ένα γεγονός, όπου αποφασίζεται να μετουσιωθεί σε πληροφορία εικονικά ή γραπτά ή ακόμα και ηχητικά.



 Αυτό είναι και το νόημα μίας έρευνας η οποία δημοσιοποιήται από μέρους μας.

Ο σκοπός της μορφής της οποίας έχουμε επιλέξει να παρουσιάζονται οι έρευνες μας είναι εργαλειακός,ώστε να έχουμε την ποιο άμεση κατανόηση από το κοινό που θα την παρακολουθήσει, εξηγώντας στο μεγαλύτερο βαθμό το τι κάνουμε, που είμαστε , με τι είμαστε και ακόμα περισσότερο  το "γιατί είμαστε".
 Η συγκεκριμένη μορφή έρευνας παρουσιαστικά χρειάζεται να είναι αναλυτική αλλά ταυτόχρονα βατή για τα μάτια και τα αυτιά των ανθρώπων που θα προσεγγίσουν ένα τέτοιο οπτικοακουστικό περιεχόμενο.
 Ο σκοπός δεν είναι ο εντυπωσιασμός  αλλά η σωστά δομημένη παρουσίαση, αλλά πέρα από την πιστή χρονική αναπαραγωγή οφείλουμε μία τέτοια παρουσίαση να έχει και μία πιστή μεταφορά των συνθηκών έρευνας στο μεγαλύτερο δυνατόν ποσοστό που μπορεί να επιτευχθεί, ώστε το κοινό που παρακολουθεί να κατανοήσει τις συνθήκες και να τις λάβει υπόψιν του.
 Ο σκοπός δεν είναι η οπτικοακουστική μεταφορά της ατμόσφαιρας του τρόμου ή κάποια φοβίας που απαντά στο μύχιο της ανθρώπινης φύσης αλλά ο αποδέκτης να έχει την δυνατότητα να αποσύρει τις φοβίες του.


Πολλοί στον χώρο της έρευνας των παραφυσικών φαινομένων υποπίπτουν στο λάθος της χρησιμοποίησης οπτικοακουστικών μεθόδων  χάριν εντυπωσιασμού,με συνέπεια να αντιμετωπίζουν το θέμα ψυχαγωγικά και όχι ερευνητικά-πληροφοριακά προς το κοινό  αλλά με ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που ορίζει την "μιντιακή" αντιμετώπιση του θέματος ως λάθος και αυτό είναι οι "εξ αρχής προθέσεις" οι οποίες δεν έχουν γίνει ξεκάθαρες από την αρχή,με συνέπεια να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

 Σε μία έρευνα για παραφυσικά φαινόμενα το ζητούμενο "εξ αρχής" δεν είναι τα ευρήματα όπως νομίζει ο περισσότερος κόσμος,αλλά η προσέγγιση,που ορίζεται ως η σφαιρική αλλά και ουσιώδεις σε βάθος προσπάθεια να εντοπίσουμε τα χορωχρονικά σημεία τα οποία αποδίδουν τέτοιες συμπεριφορές που αποδίδονται παραφυσικές, εάν και εφόσον υπάρχει κάτι τέτοιο βάση των μαρτυριών αλλά και της ιστορίας του χώρου.
 
 Συνεπώς μία επιφανειακή και ρηχή αντιμετώπιση μέσα από ένα προσωπικό ή ομαδικό πρίσμα δημιουργεί ασάφειες και πολλές φορές απόψεις που οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα.Έτσι καταλήγουν πολλοί να αντιμετωπίζουν την όλη κατάσταση με κλειστό μυαλό καταλήγοντας σε αντιφάσεις που βλάπτουν ακόμα και τον ίδιο τον εαυτό τους πολλές φορές.


 "Τα μέτρια μυαλά συνήθως απορρίπτουν ότι αδυνατούν να κατανοήσουν."
  Φρανσουά Ντε Λα Ροσφουκώ  Γάλλος συγγραφέας

Ιωάννης Κόνιαρης
ερευνητής-ιδρυτής/γενικός συντονιστής The AfterDark Project

Σχόλια

  1. θέλετε να λάβετε πίστωση για να αρθεί το αδιέξοδο που προκλήθηκε από τις τράπεζες, η απόρριψη της εγγραφές σας εφαρμογή των πιστώσεων. Θέλετε να λάβετε πίστωση για την υλοποίηση των έργων σας, τις δραστηριότητές σας; Κατασκευή των σπιτιών σας; Ενοικιάζεται Μονοκατοικία ή διαμέρισμα; Αγορά σπιτιού κτλ... Αν σας ανάγκη παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου μέσω e-mail: renardluc56@gmail.com
    Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις