Η μελέτη της ιστορίας και οι μύθοι.

Το The AfterDark Project δεν προσπαθεί με την δική του μεθοδολογία και προσέγγιση να δώσει φως μόνο στα φαινόμενα και τις ιστορίες που αγκαλιάζονται από την αύρα του παραφυσικού, προσπαθούμε να δώσουμε φως αναδεύοντας και γνωστοποιώντας εκείνες τις ιστορίες που συνδέονται με τους αρχαίους και λαογραφικούς μύθους, ταυτόχρονα η προσπάθεια αφορά την αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης με ουδετερότητα ενός χώρου ή της τοποθεσίας, ώστε ο θεατής να έχει την δυνατότητα να συμπεραίνει μόνος του τις ερμηνείες. 


 Φυσικά όλα αυτά με φως γιατί το σκοτάδι αγαπάει την λήθη, και η λήθη δεν είναι πνευματικός σύμμαχος της ανθρώπινης φύσης. Η μελέτη της ιστορίας είναι η "αρχή" για να ξεκινήσουμε να βλέπουμε τα βαθύτερα αίτια μίας κατάστασης. 

 Υπάρχει πολύς κόσμος που βλέπει με ενδιαφέρον την έρευνα του παραφυσικού αλλά δυστυχώς υπάρχει η τάση να επικεντρώνονται οι ποιο πολλοί στα φαινόμενα προσπαθώντας να δώσουν σχεδόν τελεσίδικες ερμηνείες βάση δικών τους αντιλήψεων ενώ γνωρίζουμε ότι όσοι ασχολούμαστε και το βλέπουμε σοβαρά το ζήτημα ξέρουμε ότι υπάρχουν και πλάνες. 


 Χρειάζεται ανοιχτό μυαλό και όχι ανοιχτοί στα πάντα και τους πάντες. Στην έρευνα του παραφυσικού δεν χωράνε ερμηνείες οι οποίες δίνονται από "άποψη" αγνοώντας τις παραμέτρους που προκύπτουν, αλλά χρειάζεται να υπάρχει βαθιά σκέψη και γνωρίζοντας ότι δεν γνωρίζουμε τα πάντα χρειάζεται να υπάρχουν νοητικά φίλτρα που λειτουργούν ως εργαλεία για την αξιολόγηση μίας κατάστασης σε σχέση με τον χώρο, τις ιστορίες-μαρτυρίες και την πιστότητα τους μέσο της προσπάθειας διασταύρωσης τους. 
 
Αυτός είναι ο λόγος που η ιστορία και η μελέτη της μας απομυθοποιεί αστικούς μύθους και μαρτυρίες που μεταφέρονται από στόμα σε στόμα γιατί απλά μετατράπηκαν σε "διασκεδαστικές" ιστορίες όπου οι άνθρωποι ταυτίζονται με αυτές. Οι ανάδευση των παραδόσεων και των λαογραφικών μύθων που αφορούν ένα τόπο και η γνωστοποίηση τους μα δίνει μία αρχική βάση δεδομένων όπου μπορούμε να διαπιστώσουμε την πηγή πολλών αστικών και λαογραφικών ιστοριών όπου σε πολλές από αυτές υπάρχει κρυπτογραφημένη αλήθεια που εάν "ραφιναριστεί" και ξεκαθαριστεί μπορεί να μας δώσει ένα μικρό κομμάτι της αλήθειας συνθέτοντας το παζλ της μεγαλύτερης εικόνας που προσπαθούμε να δούμε. 


 
Το παν στην έρευνα του παραφυσικού δεν είναι το φαινόμενο κάθε αυτό αλλά η αποκάλυψη του γεγονότος ή των γεγονότων που κατέστησαν "στοιχειωμένο" ένα μέρος ή τοποθεσία κατά την χρονική γραμμή ύπαρξης τους, αυτό εάν συμβεί τότε ακολουθεί μία σειρά νοητικών εργασιών όπου εξυπηρετούν και εξελίσσουν την γενικότερη αντίληψη μέσα στο πεδίο έρευνας του παραφυσικού. 

Ιωάννης Κόνιαρης ιδρυτής-γενικός συντονιστής The AfterDark Project

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις