3 Διάσημες περιπτώσεις Poltergeist

 


Το Poltergeist για την υγεία του Thorton

Στη δεκαετία του 1970, στην οικογένεια Thornton Heath της Αγγλίας, μια οικογένεια βασανίστηκε από φαινόμενα πολτερνισμού που ξεκίνησαν ένα βράδυ του Αυγούστου, όταν ξύπνησαν στη μέση της νύχτας από ένα θορυβώδες ραδιόφωνο στην κομοδίνο που είχε κάπως γυριστεί - σε μια ξενόγλωσση γλώσσα σταθμός. Αυτή ήταν η αρχή μιας σειράς γεγονότων που κράτησαν σχεδόν τέσσερα χρόνια.

 Μια αμπαζούρα επανειλημμένα χτυπήθηκε στο πάτωμα με χέρια χωρίς χέρια. Κατά τη διάρκεια της εποχής των Χριστουγέννων του 1972, ένα στολίδι εκσφενδονίστηκε σε όλη την αίθουσα, σπάζοντας το μέτωπο του συζύγου.

«Καθώς έπεσε σε μια πολυθρόνα», αναφέρει ο Haunted Croydon, «το χριστουγεννιάτικο δέντρο άρχισε να τινάξει βίαια, έρχεται το νέο έτος και υπήρχαν βήματα στην κρεβατοκάμαρα όταν δεν υπήρχε κανένας εκεί και μια νύχτα ο γιος του ζευγαριού ξύπνησε για να βρει Ο φόβος της οικογένειας μεγάλωσε όταν, καθώς διασκέδαζαν φίλοι μια νύχτα, υπήρχε ένα δυνατά χτυπήματα στην μπροστινή πόρτα, η πόρτα του σαλόνι ήταν ανοικτή και όλα τα φώτα του σπιτιού ήρθαν ".

 Έχοντας το ευλογημένο σπίτι απέτυχε να απαλλαγεί από το σπίτι των φαινομένων. "Αντικείμενα πέταξαν στον αέρα, ακούγονταν δυνατοί θόρυβοι και η οικογένεια ακούει μερικές φορές έναν θόρυβο που πρότεινε ένα μεγάλο κομμάτι έπιπλα ... είχε καταρρεύσει στο πάτωμα. Όταν πήγαν να ερευνήσουν, τίποτα δεν θα διαταραχθεί."

 Ένα μέσο που είχε συμβουλευτεί είπε στην οικογένεια ότι το σπίτι ήταν στοιχειωμένο από έναν αγρότη με το όνομα Chatterton, ο οποίος θεωρούσε τους οικογενειακούς παραβάτες στην περιουσία του. Μια έρευνα έφερε στο φως το γεγονός ότι όντως ζούσε στο σπίτι στα μέσα του 18ου αιώνα. "Η σύζυγος του Chatterton εντάχθηκε τώρα στο να προκαλέσει χάος και συχνά η σύζυγος του μισθωτή θα ακολουθούσε τις σκάλες τη νύχτα από μια ηλικιωμένη γκρίζα γυναίκα που φορούσε ένα πινέλο και με τα μαλλιά της δεμένα πίσω σε ένα κουλούρι. "Η οικογένεια μάλιστα ανέφερε ότι είδε τον αγρότη να εμφανίζεται στις τηλεοπτικές οθόνες τους, φορώντας ένα μαύρο σακάκι με φαρδιά, μυτερά πτερύγια, ψηλό πουκάμισο και μαύρο κορδόνι".

 Μετά την έξοδο της οικογένειας από το σπίτι, η δραστηριότητα του poltergeist σταμάτησε και κανένας δεν αναφέρθηκε από τους επόμενους κατοίκους.

Η υπόθεση Enfield Poltergeist

Ένα άλλο αγγλικό φάντασμα - αυτό στο Enfield στο Βόρειο Λονδίνο - έκανε πρωτοσέλιδα το 1977.

 Η περίεργη δραστηριότητα φάνηκε να επικεντρώνεται γύρω από την κόρη του Peggy Harper, διαζευγμένη στα μέσα της δεκαετίας του '40. Και πάλι ξεκίνησε το βράδυ του Αυγούστου. «Αργά το βράδυ», η ιστορία του Urban Ghost αναφέρεται, «η Janet, ηλικίας 11 ετών, και ο αδελφός της Pete, ηλικίας 10 ετών, παραπονέθηκε ότι τα κρεβάτια τους« έτρεχαν προς τα πάνω και προς τα κάτω και πήγαν όλα αστεία ». Μόλις η κα. Harper πήγε στο δωμάτιο, οι κινήσεις είχαν σταματήσει - όσο αφορούσαν τα παιδιά της τα έκαναν όλα.

 Αλλά τα πράγματα πήραν προοδευτικά πιο παράξενη από εκεί. Τους θόρυβους και τα χτυπήματα στον τοίχο ακολούθησε ένα βαρύ συρτάρι συρταριών που ολισθαίνει ο ίδιος στο πάτωμα. Η κ. Harper πήρε αμέσως τα παιδιά της από το σπίτι και ζήτησε τη βοήθεια ενός γείτονα. "Οι γείτονες έψαχναν το σπίτι και τον κήπο, αλλά δεν βρήκαν κανέναν. Σύντομα άκουσαν και τα χτυπήματα στους τοίχους που συνέχιζαν σε διαστήματα που απέχουν μεταξύ τους.

 Στις 11 μ.μ. κάλεσαν την αστυνομία, η οποία άκουσε τα χτυπήματα, ένας αξιωματικός έβλεπε ακόμη και μια καρέκλα να κινείται ανεξήγητα στο πάτωμα και αργότερα υπέγραψε γραπτή δήλωση για να επιβεβαιώσει τα γεγονότα ».

 Αρκετοί άνθρωποι ήταν μάρτυρες των γεγονότων που συνέβησαν τις επόμενες μέρες: Τούβλα και μάρμαρα Lego ρίχτηκαν γύρω από το σπίτι και ήταν συχνά ζεστά στην αφή. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, άρχισε να ερευνά ο Maurice Grosse της Εταιρείας Ψυχικής Έρευνας. "Ο Grosse ισχυρίζεται ότι γνώρισε τα παράξενα γεγονότα - πρώτα ένα μάρμαρο τον ρίχτηκε από ένα αόρατο χέρι, είδε τις πόρτες ανοιχτές και κλειστές από τον εαυτό τους και ισχυριζόταν ότι αισθάνθηκε μια ξαφνική αύρα που φαινόταν να ανεβαίνει από τα πόδια του στο κεφάλι του. "

 Ο Γκρόστε αργότερα εντάχθηκε στην έρευνα από τον συγγραφέα Guy Lyon Playfair και μαζί μελέτησαν την υπόθεση για δύο χρόνια. "Το χτύπημα στους τοίχους και τα πατώματα έγινε σχεδόν νυχτερινό περιστατικό, τα έπιπλα γλίστρησαν στο πάτωμα και ρίχτηκαν κάτω από τα σκαλοπάτια, τα συρτάρια τραυματίστηκαν από τραπέζια ντυσίματος, τα παιχνίδια και άλλα αντικείμενα θα πετούσαν σε όλη την αίθουσα, τα κλινοσκεπάσματα θα έβγαιναν, το νερό βρέθηκε σε μυστηριώδεις λακκούβες στα δάπεδα, υπήρξαν εστίες πυρκαγιάς, ακολουθούμενες από ανεξήγητη κατάσβεση ".

 Η υπόθεση έγινε σίγουρα ανόητη όταν τα πνεύματα αποκαλύφθηκαν - μέσω της Janet. Μιλώντας με βαθιά, βαριά φωνή μέσω της Janet, το πνεύμα ανακοίνωσε ότι το όνομά του ήταν Μπιλ και είχε πεθάνει στο σπίτι - γεγονός που έχει επαληθευτεί. Οι φωνές και το φαινόμενο έχουν καταγραφεί σε ταινία και ταινία και η Playfair έχει γράψει ένα βιβλίο για την υπόθεση που ονομάζεται Το Σώμα είναι στοιχειωμένο .

Παρά την τεκμηρίωση, εντούτοις, πολλή διαμάχη περιβάλλει την υπόθεση. Οι σκεπτικιστές ισχυρίζονται ότι η υπόθεση δεν είναι τίποτα περισσότερο από το έργο ενός πολύ έξυπνου και κακόφημου κοριτσιού - της Janet. Η δραστηριότητα του poltergeist σταμάτησε πάντα όταν παρακολουθούταν προσεκτικά και όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για αρκετές ημέρες για να δοκιμαστεί για σωματική ή πνευματική ανωμαλία, τα φαινόμενα σταμάτησαν στο σπίτι. Κάποιοι ερευνητές πιστεύουν ότι η Janet δίδαξε να μιλήσει με την παράξενη αρσενική φωνή και ότι οι φωτογραφίες της που αφιέρωσαν στην κρεβατοκάμαρά της απλώς την έπιασαν να πηδάει από το κρεβάτι της. Ήταν αυτή η υπόθεση Poltergeist απλώς το αποτέλεσμα ενός 11χρονου που αναζητούσε την προσοχή;

Η υπόθεση του Danny Poltergeist

 Το 1998, η Jane Fishman, δημοσιογράφος για τις εφημερίδες Savannah Morning News , ξεκίνησε μια σειρά άρθρων σχετικά με ένα πιθανώς στοιχειωμένο αντίκα κρεβάτι στο σπίτι του Al Cobb της Savannah της Γεωργίας. Ο Cobb αγόρασε το vintage late-1800s κρεβάτι σε δημοπρασία ως Χριστουγεννιάτικο δώρο για τον 14χρονο γιο του Jason - μια αγορά που αργότερα εξέφρασε τη λύπη του.

 "Τρεις νύχτες αργότερα," αναφέρει ο Fishman, "ο Jason είπε στους γονείς του ότι αισθάνθηκε σαν να είχε φυτέψει αγκώνες στο μαξιλάρι του και τον προσέχοντας και αναπνέοντας κρύο αέρα κάτω από το λαιμό του. η φωτογραφία των νεκρών παππούδων του στη νυχτερινή του στρωμνή στράφηκε προς τα κάτω, οπότε το αποκατέστησε και την επόμενη μέρα η φωτογραφία ήταν στραμμένη προς τα κάτω.

 Αργότερα το πρωί, αφού εγκατέλειψε το δωμάτιό του για πρωινό, επέστρεψε και βρήκε στη μέση του κρεβατιού του δύο μωρά Beanie - το ζέβρα και την τίγρη - δίπλα σε ένα κοχύλι, ένα δεινόσαυρο από κοχύλια και ένα γύψο πουλί.

 Αυτό πήρε τους γονείς του - και ο δίδυμος αδελφός του, Lee's - προσοχή. Προσπαθώντας να κατανοήσουμε το παράλογο, ο Αλέξανδρος είπε: «Έχουμε ένα Casper εδώ; Πες μου το όνομά σου και πόσο χρονών είσαι. " Στη συνέχεια άφησε χαρτί με σύνθετα υλικά και κραγιόνια και με την οικογένειά του βγήκε από το δωμάτιο. Σε 15 λεπτά επέστρεψαν και βρήκαν γραπτά κατακόρυφα σε μεγάλα μπλοκ παιδικά γράμματα, «Danny, 7."

 Με την οικογένειά του έξω από το σπίτι, Al Cobb αποφάσισε να συνεχίσει να προσπαθεί να επικοινωνήσει με το πνεύμα του Danny. Με το ίδιο είδος σημειώσεων, ο Danny έδειξε ότι η μητέρα του είχε πεθάνει σε αυτό το κρεβάτι το 1899 και ότι ήθελε να μείνει στο κρεβάτι. Επίσης, κατέστησε σαφές ότι δεν ήθελε να κοιμηθεί κανένας άλλος. "Την ίδια μέρα ανακάλυψαν ένα σημείωμα που έγραφε:" Κανείς δεν κοιμάται στο κρεβάτι ", ο Jason, που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα, αποφάσισε να τεντώσει και να υποκριθεί να πάρει έναν υπνάκο. διπλωμένο πίσω στο δωμάτιο για να πάρει τα ρούχα μου, "θυμάται ο Jason," όταν αυτό το κεφάλι terra cotta που είχε κρέμεται στον τοίχο ήρθε πετάει μέσα από το δωμάτιο, απλά με χάσει πριν να σπάσει στην πόρτα ντουλάπα.

"Κανένας δεν ξέρει πραγματικά", γράφει η Fishman στη δεύτερη δόση της, "ποιος -ή τι- αφήνει τις άφθονες νότες, μετακινώντας τα έπιπλα, ανοίγοντας τα συρτάρια της κουζίνας, τοποθετώντας το τραπέζι της τραπεζαρίας, στρέφοντας τις καρέκλες, φωτίζοντας τα κεριά, ο Jason μίλησε επίσης για άλλα πνεύματα: «Ο θείος Σαμ», ο οποίος είχε έρθει για να ανακτήσει την κόρη του, είπε ότι ήταν θαμμένος κάτω από το σπίτι ». Gracie ", μια νεαρή κοπέλα της οποίας το γλυπτό κάθεται στο νεκροταφείο του Bonaventure και μια" Jill ", μια νέα γυναίκα που άφησε πολλά χειρόγραφα μηνύματα, μεταξύ των οποίων ένας που προσκαλεί τον Cobbs σε ένα πάρτι στο σαλόνι τους.

Ο παραψυχολόγος Andrew Nichols, επικεφαλής της Φιλοσοφικής Εταιρείας για την Παραψυχολογική Έρευνα, διερεύνησε την υπόθεση. «Αυτό που συνέβη στο Cobbs», είπε στον Fishman, «πιο συγκεκριμένα στον Jason - θα συνέβαινε χωρίς« Danny »ή το κρεβάτι. Ήταν η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια του τείχους - που ο Jason άρχισε να κοιμάται δίπλα όταν άλλαξε το κρεβάτι εκεί - που επιβάρυνε μια ψυχική ικανότητα που είχε ήδη το αγόρι ».


πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις