Spirit box θεωρία και πράξη (μέρος 3).

Υπάρχει πολύς κόσμος που παρακολουθεί τις έρευνες πολλών ομάδων που ασχολούνται με την έρευνα των παραφυσικών φαινομένων.

Πολλές από αυτές τις ομάδες όπως και εμείς χρησιμοποιούν διάφορες τεχνολογικές συσκευές οι οποίες με συγκεκριμένες μεθόδους γνωρίζοντας πολύ καλά τις προδιαγραφές και τις δυνατότητες των συσκευών  προσπαθούμε να καταγράψουμε "φαινόμενα".



Χρειάζεται να τονίσουμε ότι πολλές από τις συσκευές έχουν πειραματικό χαρακτήρα ως προς την χρήση τους έτσι λοιπόν θα συνεχίσουμε  με το τελευταίο μέρος που αφορά το spirit box .


Μας έχουν επικρίνει αρκετοί άνθρωποι για την χρήση του θεωρώντας ότι δεν προσφέρει κάτι στο πεδίο έρευνας, ταυτόχρονα υπάρχει και μερίδα ανθρώπων η οποία μπαίνει  στην λογική του συγκρητισμού χωρίς να έχει το γνωστικό υπόβαθρο να κατανοήσει τον απώτερο σκοπό.

Το spirit box εν γένει είναι μία θεωρία που έχει την βάση της όπως έχουμε αναφέρει στο πρώτο μέρος (εδώ:http://theafterdarkproject.blogspot.com.cy/2016/05/spirit-box-1.html) στην λογική ότι οι οντότητες ή οι συνειδητές ενέργειες(πνεύματα) μπορούν και χρησιμοποιούν το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα ώστε να δημιουργούν κατά βούληση "μοτίβα" που μπορούμε να αντιληφθούμε ώστε να δημιουργήσουμε διαύλους επικοινωνίας.

Πάνω σε αυτή την θεωρία βασίζετε το spirit box.


Έχοντας κατανοήσει την θεωρία και την πρακτική εφαρμογή της ίδιας της θεωρίας χρειάζεται να τονίσουμε ότι δεν υπάρχει μία συσκευή spirit box ,άλλα δεκάδες παραλλαγές οι οποίες παίρνουν την θεωρία και προσπαθούν να την εφαρμόσουν με διαφοροποιήσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με την διευκόλυνση δημιουργίας διαύλου επικοινωνίας.

Συνεπώς το τι  χρησιμοποιεί  μία ερευνητική ομάδα ως "spirit box" και το "πως" το χρησιμοποιεί  δεν σημαίνει ότι είναι και ο ορισμός.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ώστε να κατανοήσουμε πολλά από τα φαινόμενα και να "δώσουμε" "ακλόνητες" και "απόλυτες" ερμηνείες.Επίσης δεν σημαίνει ότι παίρνουμε μία θεωρία και επειδή μας "βολεύει" γιατί απαντάει στις πεποιθήσεις μας την κάνουμε σημαία ή την "καταπίνουμε αμάσητα".

Εφόσον ερευνούμε χρειαζόμαστε και τον "πειραματισμό" όσο χρειαζόμαστε και την "λογική χαρτογράφηση" κατά την διάρκεια της έρευνας.

Για εμάς οι συσκευές που χρησιμοποιούνται ως spirit box χρήζουν ενδιαφέροντος και όσες έχουμε χρησιμοποιήσει μας έχουν δώσει αρκετά αποτελέσματα για μελέτη.

Συνεπώς θα συνεχίζουμε να το χρησιμοποιούμε και ας υπάρχουν πολύ επικριτές εκεί έξω....

....ούτως ή άλλος ότι κάνουμε το κάνουμε πρώτα για εμάς με την θέληση να το μοιραζόμαστε με τον κόσμο.


Λένε πως αντί να καταριέσαι το σκοτάδι, καλύτερα να ανάψεις ένα κερί. Δεν λένε τίποτε για την περίπτωση που καταριέσαι την έλλειψη κεριών.
George Carlin, 1936-2008, Αμερικανός κωμικός

Iωάννης Κόνιαρης
ερευνητής-ιδρυτής/γενικός συντονιστής The AfterDark Project

Σχόλια

  1. Απόλυτο δεν υπάρχει πλέον τίποτα ούτε και στις φερόμενες ως Θετικές Επιστήμες. Πριν κάποια χρόνια η Κβαντική Φυσική ήταν επιστημονική φαντασία. Η έρευνα είναι απαραίτητη για να βρεθεί η αλήθεια που η τεχνολογία και οι γνώσεις της κάθε εποχής μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε. Συγχαρητήρια για τη δουλειά σας! Οι άνθρωποι επικρίνουν ότι δεν φτάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσο ερευνούμε και προσεγγίζουμε με ανοιχτό μυαλό και χωρίς αγκυλώσεις το "άγνωστο" τόσο θα διευρήνουμε την αντίληψη αλλά και την κατανόηση μας.Ίσως ο φόβος και η ιδιοτέλεια να είναι οι αιτίες που πολλοί άνθρωποι προτιμούν την "ασφάλεια" και κρίνουν εξ ιδίον τα αλλότρια αλλά τους εμποδίζει ταυτόχρονα να ωριμάσουν συναισθηματικά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην έρευνα του παραφυσικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις